‘Verstappen had geen vlekkeloos weekend, maar toch een onbedreigde zege’

9 juli 2023

Voor de zesde keer op rij wist Max Verstappen te winnen dit seizoen. Het gat met de nummer twee in het WK-klassement, zijn teamgenoot Sergio Pérez, is inmiddels 99 punten. Maar op Silverstone ging het vooral over de comeback van McLaren, de filmopnames met Britt Pitt en de mislukte kwalificaties van Pérez. Presentator Etienne Verhoeff en F1-watcher Marijn Abbenhuijs bespreken het weekend na in Pitstop.

,,Vier coureurs wonnen meer races op rij. Vettel had er bijvoorbeeld negen. Dat aantal kan Verstappen dus evenaren op Zandvoort”, blikt Abbenhuijs terug op de zege van de Nederlander op Silverstone. ,,Maar na afloop van de race had Max het vooral over de slechte start en dat de dominantie niet zo groot was als de vorige races. Zo zit hij in elkaar. Hij doet het vaker en dan laat Verstappen het weten als hij dingen ziet waar hij ontevreden mee is.”

Zijn ploeggenoot bij Red Bull, Sergio Pérez, kende weer grote moeite met de kwalificatie. Toch blijft het bij Red Bull relatief rustig rondom de Mexicaan. Zeker als je de harde woorden van Helmut Marko hoort over Nyck de Vries. ,,Het gaat er bij Red Bull om dat Verstappen wereldkampioen wordt. Dat hij zich blijft ontwikkelen. Wie je ook naast Max neerzet, hij zal hetzelfde presteren als Pérez. Bovendien, zet je een Lando Norris of Charles Leclerc naast Verstappen, dan willen ze ook een vinger in de pap hebben. En dat ze ook wat te zeggen hebben over die auto. Red Bull heeft de beste auto voor de beste coureur. Dus de juiste formule.” 

Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.