THE BATTLE: Geen tik op de neus voor Max in Sotsji

26 september 2021

Op voorhand leek de Grand Prix van Rusland een verloren race voor Max Verstappen. Een gridstraf en een nieuwe motor voor de Red Bull gaven op voorhand de troeven in handen van Hamilton. ‘Geluk in de vorm van grijze wolk voor Verstappen’, blikt F1 watcher Arjan Schouten terug in een nieuwe Pitstop Podcast met presentator Etienne Verhoeff.

‘De regen kwam als geroepen, maar als je dat geluk hebt moet je er wel wat mee doen’, aldus Schouten. En dat deed Max Verstappen. In de chaos die in de laatste rondes ontstond door de regen, wisselde Verstappen op tijd van band. ‘Dat moment van een pitstop kan ook faliekant verkeerd vallen. Ga je te laat naar binnen…nou ja zie Norris. Maar als je te vroeg naar binnen gaat, kan je de grip op je intermediaiteskapot rijden. De call bij Red Bull was precies goed, maar teambaas Horner verwees ook naar het juiste instinct van Verstappen.’

De Nederlander reed in die slotfase van plek zeven naar een tweede plaats. En dat was een tegenvaller voor Mercedes. ‘Ze hadden Verstappen in Rusland een klap voor zijn neus willen geven. Dat lukte niet. Je hoorde het ook bij de boordradio na afloop waarin aan Hamilton werd verteld dat Max tweede was geworden. Toen bleef het stil bij Lewis.’

Hamilton won dit weekend voor de 100e keer een grand prix, maar maakte in Rusland ook de nodige fouten. Is het de druk? Daarover praten Schouten en Verhoeff verder in deze Pitstop. En ze blikken vooruit op de laatste zeven races van het seizoen. Welk circuit is een Red Bull circuit en waar kan Mercedes het winnen?

Pitstop is de Formule 1 podcast van AD Sportwereld. Elke zondag na een race blikken de watchers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink met presentator Etienne Verhoeff terug op de race.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.