THE BATTLE: Anticlimax in Spa

29 augustus 2021

Max Verstappen won na twee verplichte rondjes voor het eerst de GP van de Belgie. Maar op het circuit van Spa was geen race mogelijk door de regen. Rik Spekenbrink was er voor AD Sportwereld het hele weekend bij en bespreekt het met presentator Etienne Verhoeff in een nieuwe Pistop, de Formule 1 podcast van het AD.

‘Ik dacht vanochtend bij het opstaan al dat het een lastige dag zou worden. Het regende het hele weekend al. En uiteindelijk gaat het om de race. Als je dan de hele dag hier bent, zit te wachten, dan is het wel een anticlimax’, vertelt Spekenbrink vanuit Belgie.
Al heeft hij begrip voor de beslissing die genomen is dit weekend door de FIA. ‘Op vrijdag was een zware crash in de W-series waar Beitske Visser bij betrokken was en in de kwalificatie zaterdag had je de crash van Norris. Dan weet je dat de wedstrijdleiding behoudender gaat zijn. Ze kunnen niet nog meer risico’s nemen.’

Na afloop waren er wel duidelijk twee kampen over het verloop van de racezondag. Spekenbrink: ‘Je hebt twee kampen. Ene kamp zegt dat de FIA er alles aan heeft gedaan om toch te kijken of ze konden racen. Het andere kamp, met Vettel en Hamilton, vond de race over twee ronden een poppenkast. Er was trouwens niemand die vond dat ze hier hadden moeten racen.’

Verder kijken Verhoeff en Spekenbrink uit naar het raceweekend in Zandvoort en praat Etienne Verhoeff met Jan Lammers op het circuit van Zandvoort over het raceweekend. Waar kan je inhalen? Wat zijn de verwachtingen van de race?

Je hoort het allemaal in deze Pitstop.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.