‘Saoedi-Arabië is wel een circuit met muurtjes ernaast…’

29 november 2021

Wordt het formule 1 seizoen dit weekend al beslist of krijgen we een ontknoping in de laatste race? De titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaat zondag verder in Saoedi-Arabië. In een nieuwe Pitstop bespreken de F1-watchers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink met presentator Etienne Verhoeff de stand van zaken.

,,Lewis Hamilton moet wel heel erg door het ijs zakken dit weekend om Max Verstappen wereldkampioen te laten worden”, begint Arjan Schouten. ,,Dat gaat niet gebeuren. Het WK wordt gewoon beslist in de laatste race. Dat is toch mooi. Dat ze allebei beginnen op 0-0.”

,,Maar het is een nieuw circuit en één met muurtjes ernaast. Één fout…”, waarschuwt Spekenbrink. En daarmee komt het gesprek automatisch op druk en wie dat het beste aankan. Rik Spekenbrink: ,,Als Hamilton nu uitvalt, is zijn kampioenschap weg. Uitvallen is dodelijk. En dat heeft ie nog niet vaak gehad. Hij moet eigenlijk die race winnen en moet 110% rijden, maar tegelijk 90% omdat hij geen foutje mag maken.” ,,Maar met die gedachte begon hij twee races geleden ook in Brazilië en die won hij”, reageert Schouten.

Verder bespreken ze het nieuwe circuit, de stemming in de paddock bij de F1-volgers over de WK strijd en staan ze stil bij het overlijden van Frank Williams.
Beluister Pitstop nu via jouw favoriete podcastplatform of via AD Sportwereld.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.