‘Ontslag van De Vries niet chic en opportunistisch’

16 juli 2023

Nyck de Vries kreeg slecht nieuws te verwerken deze week. Hij is zijn stoeltje in de Formule 1 kwijt. Het is een van de gespreksonderwerpen in de AD Formule 1 Podcast Pitstop. Presentator Etienne Verhoeff en AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs nemen daarnaast die bandentest in Hongarije met je door en de nieuwe teams die dromen van Formule 1.

‘De vraag is het of het terecht is om iemand zo snel af te rekenen. Ik denk van niet’, reageert Abbenhuijs op het ontslag van De Vries. ‘Je voelde het wel aankomen, maar ik had niet verwacht dat ze na tien races De Vries ontslaan, ik had eerder gedacht in de zomerbreak. Voor de zomer iemand eruit gooien getuigt van heel veel opportunisme. Helmut Marko moet ook bij zichzelf te rade gaan. Het is niet sjiek, naar en heel hard.’

Het stoeltje van De Vries bij Alpha Tauri wordt overgenomen door Formule 1 veteraan: Daniel Ricciardo. ‘Ik kan dat ook niet los zien van het presenteren van Perez bij Red Bull. Misschien toch om de druk wat meer te vergroten.’ De Australiër maakt komend weekend zijn rentree in Hongarije. Daar krijgen we een kwalificatie te zien met verplichte banden per sessie. En in Pitstop ook de vraag of er nog nieuwe teams bij gaan komen in de Formule 1 binnen een paar jaar.

Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.