‘Las Vegas is een soort Super Bowl van de Formule 1’

12 november 2023

There’s no business like showbusiness. Dat lijkt het credo voor de Formule 1 komend weekend in Las Vegas. Een geldverslindend evenement in de grootste gokstad van de wereld, waar de sport en de coureurs bijzaak lijken te zijn. Terwijl er toch nog wel wat op het spel staat. In Pitstop, de Formule 1-podcast van AD Sportwereld, duiken verslaggever Arjan Schouten en presentator Etienne Verhoeff in de GP van Las Vegas.

,,Komend weekend staat het sportieve niet op de eerste plaats”, vertelt Schouten vanuit Amerika. ,,Dit is een soort Super Bowl van de Formule 1. Alleen bij American football is er nog iets te winnen. Bij deze Formule 1-race interesseert het niemand meer wie er wint. Het circuit is niet uitdagend. Eigenlijk is het een bizar losstaand evenement.”

Een evenement waar de Formule 1 zelf al ruim 240 miljoen dollar in heeft geïnvesteerd door een stuk grond te kopen voor de paddock en een stuk circuit. Een evenement waar het goedkoopste kaartje op zaterdag lange tijd voor 1645 dollar verkocht werd. De wereld van het geld dus. 

Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.