‘In de perszaal is nu al de vraag waar Max Verstappen zijn derde wereldtitel binnenhaalt’

2 juli 2023

De dominantie van Max Verstappen was voorspeld en kwam ook in Oostenrijk weer uit. Met overmacht won de Nederlander zijn zevende Grand Prix van het jaar. Verder was het een weekend van tracklimits, een zeurende Lewis Hamilton en een overleden jonge coureur op Spa. In de nieuwe Pitstop bespreekt Etienne Verhoeff het met Arjan Schouten, de F1-watcher van AD Sportwereld. 

,,Bij die safety car-situatie ging iedereen naar binnen, behalve Red Bull. Die bleven vasthouden aan hun eigen plan En je hoeft daar ook niet aan te twijfelen met zo’n auto natuurlijk”, blikt Schouten terug op de race in Oostenrijk. ,,Het mooiste moment van die race is dat Max, op het moment dat hij alles al in het mandje heeft zitten, nog even die snelste ronde wil halen. Why?”

Nyck de Vries reed ook in Oostenrijk weer in de achterhoede. Hij eindige als zeventiende. ,,Oostenrijk was zijn slechtste kwalificatie dit seizoen, maar het hele weekend was zo zo. Volgens Helmut Marco was dit een van zijn betere weekenden, maar het is lastig om dat terug te zien met punten. Zoals De Vries zelf ook zei: punten halen met deze auto is heel lastig.”

Beluister de hele Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.