‘Er zal iemand tussen Verstappen en Hamilton komen’

24 december 2021

Het was een historisch jaar in de Formule 1. Niet omdat Lewis Hamilton zijn achtste wereldtitel pakte, maar omdat een Nederlander wereldkampioen werd: Max Verstappen. Een bloedstollend seizoen dat werd beslist in de laatste ronde van Abu Dhabi. De Pitstop podcast blikt terug op dat jaar Formule 1.

Een jaar geleden zaten Arjan Schouten, Rik Spekenbrink en Etienne Verhoeff op de cartbaan in Huizen bij Tom Coronel. Het Pitstopteam voorspelde als wereldkampioen Lewis Hamilton. Coronel riep Max. De weddenschap was gemaakt en de belofte om terug te komen ook. Dus werd de podcastset opgebouwd, de fles wijn meegenomen door de verliezers en mocht Coronel met de eer strijken in een nieuwe Pitstop.

In deze laatste aflevering van het seizoen komen alle beslissende momenten aan bod. Maar kijken ze ook naar het nieuwe seizoen.‘Er zal volgend jaar iemand tussen Verstappen en Hamilton komen’, denkt Coronel, ingegeven door de wijzigingen aan de wagens. ‘Er gaan drie teams om het wereldkampioenschap strijden.Ik denk dat Ferrari zich bij Mercedes en Red Bull voegt.’ ‘Ik hoop dat het er vier worden’ reageert Arjan Schouten. ‘Dat zowel McLaren en Ferrari gaan strijden om de zeges in Grand Prix met Red Bull en Mercedes.’ Spekenbrink en Verhoeff twijfelen nog. ‘Er zijn toch maar twee coureurs die hebben bewezen de beste te zijn. De afstand tot de rest van het veld is enorm.’

Schouten: ‘Ik ben benieuwd naar de honger van Verstappen. Die zei altijd dat het erom ging wereldkampioen te worden. De titels daarna zijn bonus. Maar is dat ook zo?’ ‘Die is zo hongerig. Die gaat de komende jaren zo door’, reageert Tom Coronel. ‘Max is hiervoor gemaakt. Hij kan niets anders zo goed als racen.’

Verder gaat de podcast over regelwijzigingen, nieuwe motorleveranciers en veel meer. Een uur lang terugblikken op het Formule 1 seizoen 2021.

Support the show: https://krant.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Comments are closed.