🇮🇹 GP Italië 2023 – Tien op een rij voor Verstappen

4 september 2023

Een nabeschouwing op de GP van Italië op het Autodromo Nazionale di Monza, waarbij het een spannend gevecht werd tussen Red Bull en Ferrari.

  • Verstappen is de eerste coureur in de geschiedenis die tien opeenvolgende races wint, waarmee hij het record van Sebastian Vettel van negen opeenvolgende zeges verslaat.

  • Red Bull is de eerste constructeur in de geschiedenis die 15 opeenvolgende races heeft gewonnen. Ook hebben ze 24 van de laatste 25 races gewonnen.

  • Het was Red Bull’s zesde een-tweetje van 2023 en hun hoogste totaal tot nu toe in welk seizoen dan ook.

  • Dit was het eerste podium voor Carlos Sainz dit jaar.

  • De uitvalbeurt van Ocon maakt hem de rijder met de meeste DNFs dit jaar: vijf in totaal.

Aflevering 157 van RaceReporter, seizoen 7 van deze onafhankelijke Formule 1 podcast!Ik ben Lucas Degen en zit hier vandaag met maar 1 Jeroen en met 1 RenéHelaas is Jeroen Scholte er deze keer niet bij, zoals jullie weten is hij oprichter van de Nederlandse Ocon fanclub. Aangezien Ocon nu 5 DNF achter zijn naam heeft staan, heeft Jeroen Scholte het momenteel even druk met het beantwoorden van vragen in zijn fanclub, dus kon er helaas niet bij zijn.Wie er wel bij zijn:

* Jeroen Demmendaal: autosportschrijver, Indycar podcast Green Green Green, boek Formule Hopeloos en Volgas magazine

* René Hoogterp: Indycar-commentator Ziggo Sport, medeoprichter Green Green Green

RaceReporter is een onafhankelijke podcast en moeten het hebben van donaties.Support RaceReporter ga naar petjeaf.com/f1podcast of f1podcast.nl en doneer.

Comments are closed.